KUN SALG TIL VIRKSOMHEDER ­- RING FOR BESTILLING +45 28720509 - philip@chokoladesmag.dk
Indkøbskurv 0,00 DKK

Din indkøbskurv er tom.

Indsend din bedømmelse

Du anmelder: Green & Blacks Maya Gold - Mørk Chokolade 55%

Giv produktet karakterer *

  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
Bedømmelse

Green & Blacks Maya Gold - Mørk Chokolade 55%

På lager

Product code: 4301
36,00 DKK
Green & Blacks Maya Gold - Mørk Chokolade 55% is available for purchase in increments of 24
ELLER

Green & Black’s Maya Gold  Mørk Chokolade


Hvordan smager det? 


Green & Black’s Maya Gold mørk chokolade er baseret på en traditionel krydret chokoladedrik fra Belize og er mættet med et twist af appelsin og en blanding af lækre krydderier, herunder muskatnød, kanel og en snert af vanilje. Smagen af forførende er varm og besnærende, og hver bid præsenterer dine smagsløg for nye smagsnuancer. Chokoladen er ikke kun varm men også varmende og kan tilføre god stemning og atmosfære til hvilken som helst situation. Prøv Maya Gold for en smagsoplevelse ud over det sædvanlige! Green & Black’s Maya Gold mørk chokolade blev desuden som det første produkt tildelt Storbritanniens Fairtrade-mærke i 1994.  


Hvad er det? 


Økologisk og Fairtrade mørk chokolade (min. 55% kakaotørstof) med appelsin og krydderier. Ingredienser: Kakaomasse#*, mørk rørsukker#*, kakaosmør#*, emulgator (sojalecithin), naturlig aroma (frugt- og krydderekstrakter), vaniljeekstrakt#*. # = Økologisk ingrediens. * = Fairtrade ingrediens. Fairtrade-mærket er din uafhængige garanti for, at dette produkt er certificeret efter internationale Fairtrade standarder. Fairtrade gør det muligt for bønder og arbejdere i udviklingslandene at forbedre deres arbejds- og levevilkår og få et bedre liv gennem retfærdige priser, udvikling af lokalsamfundet og miljømæssigt ansvar. 


Hvad er der i 


De tre hovedsorter af kakaobønner brugt i chokolade på verdensplan er: Trinitario, Criollo og Forastero. Green & Black’s chokolade laves af Trinitario-bønnerne, som har en fyldig og dynamisk smagsprofil. Kakaobønner vokser i kakaobælge, som hver indeholder omkring 45 bønner. For yderligere at udvikle den udtalte kakaosmag, udløser farmerne først gæringsprocessen ved at tildække bønnerne med bananblade i omkring fem dage. Så tørres bønnerne i solen, hvorefter de er klar til at blive brugt i chokoladeproduktionen. Det er efterhånden alment kendt, at chokolade i moderate og passende mængder kan have op til flere gavnlige fordele. Et stigende antal studier viser nemlig, at de naturligt forekommende stoffer i kakaobønner har en positiv virkning for både dit hjerte og for dit helbred generelt. For eksempel har et studie påvist, at chokolade kan nedsætte blodtrykket og halvere din risiko for at dø af et hjerteanfald. Andre studier viser, at kakao kan forbedre blodsukkerbalancen og hermed gøre dit blodsukker mere stabilt og mindre følsomt. De mange sundhedsfordele skyldes bl.a., at kakao er rig på flavonoider, dvs. de antioxidanter der findes i planter. Den mørke chokolades antioxidanter regulerer, efter nogle forskeres mening, produktionen af nitric oxid, hvilket skulle kunne forklare chokoladens positive effekter. Endeligt skal man dog heller ikke undervurdere den effekt, chokolade har på den generelle livskvalitet. Når man spiser chokolade, bliver man nemlig glad, hvilket kun kan være gavnligt for ens helbredstilstand! Citrusfrugter generelt er en god kilde til C-vitamin, folinsyre og beta-karoten og indeholder også en del andre mineraler og vitaminer. Dette gælder naturligvis også appelsinen. Det er desuden bl.a. påvist, at appelsiner kan forebygge flere former for kræft, samt sygdomme i nyrerne og hjertet. Appelsiner indeholder flere former for antioxidanter, herunder polyfenoler, som kan bekæmpe virusinfektioner, flavonoider, som kan regulere for højt blodtryk, samt beta-karoten, som beskytter både cellerne og huden mod frie radikaler og forebygger samtidig flere ældningstegn. Endeligt indeholder appelsiner mange kostfibre, som bl.a. er godt for fordøjelsen. 


Hvad kan det bruges til? 


En oplagt ting at bruge Maya Gold til ville være at lave en udgave af den krydrede chokoladedrik fra Belize, som er chokoladens idegrundlag. Varm noget mælk op til det er lige under kogepunktet og smelt en passende mængde chokolade heri. Drys evt. med lidt kanel og muskat på toppen, og nyd de varme og jordagtige smagsnuancer. 

Måske vil du også være interesseret i disse produkt(er)?
Seed & Bean Mørk Chokolade 72% Ekstra Dark  Seed & Bean Mørk chokolade Værtindegave Raw Chocolate GOJIBÆR & ORANGE chokolade Seed & Bean Mørk Chokolade 72% - Chili & Lime