Ta det sure med det søde og lækre – gode muffins og muffinopskrifter

Muffins er en lille lækker kage der i de senere år virkelig har fået sit indpas i Danmark, og dette med god grund – det er ikke mange der kan modstå en så lækker lille frækkert, som kan bages til enhver smag. Således er der muffinopskrifter så du kan lave frugtmuffins, bærmuffins, nøddemuffins, daddelmuffins, chokolademuffins og hvad man nu ellers kunne have lyst til. Hvad man lige har i køkkenet af lækre sager kan med fordel eksperimenteres ned i en muffindej – og wuolla, så har du højst sandsynligt en lille lækker muffin. Det er altså kun fantasien der sætter grænser ved muffinopskrifter – også når du pynter en muffin kan du lade fantasien få frit spil, og kreere et lille sødt kunstværk.

 

Her kommer den lille muffin fra

Muffins kommer oprindeligt fra USA, hvor de i mange år har været en såkaldt landeplage. Op igennem 10erne begyndte muffins at blive populære i Danmark, og i dag kender alle til den lille lækre kage. At muffins er blevet så populære er forståeligt. De er super nemme og hurtige at lave, man kan forme dem efter den smag man ønsker, de er praktiske at tage med sig rundt, de er allerede portionfordelt, og så smager de bare suuuuper lækkert.

 

Muffinopskrifter - Grundelementerne til alle lækre muffins

Selve grundelementet i enhver muffin er såre simpelt – Hvedemed, bagepulver, sukker, smør, mælk og æg. Man blander mel, sukkker og bagepulver i de rette størrelsesforhold, i en anden skål piskes æg, mælk og smør, disse to dele æltes sammen, og efterfølgende giver man dejen det personlige pift med de ingredienser som man ønsker – chokolade, kakao og bær er udmærket eksempler på lækre ingredienser til muffinopskrifter.

 

Eksempel på muffinopskrifter:

240 gram hvedemel

2 ½ dl kærnemælk

30 gram smør

1 æg

2 tsk. Bagepulver

50 gram sukker

125 gram Grofthakket chokolade, mørk eller lys efter smag og lyst

Bland ingredienserne efter ovenstående guide (kærnemælken blandes med æg og smør).

Hæld dejen i muffinsforme og bag dem i ca 18-20 minutter ved 225 grader.

Pynt de færdigbagte og afkølede muffins ud fra din fantasi – et fint lille kirsebær på toppen kan eksempelvis give dem et sofistikeret og lækkert look.

 

Muffinopskrifter - Så er det bare i gang med fantasien, smagsløgene og ovnen

 

Som du kan se i ovenstående er det absolut ingen større videnskab at lave lækre muffins. Børn kan også sagtens have sjov med disse små kager i selskab med en voksen der kan hjælpe med ovn og så videre.

Skal du til en fest og har du lyst til at have en lille overraskelse med – er muffins en oplagt mulighed.

Skal du holde fødselsdag – er muffins den oplagte løsning til kaffegæsterne.

Skal dit barn dele lækkert ud i skolen eller børnehaven – er muffins en oplagt mulighed.

Muffins kan bruge til alt, de er lette at lave, billige at handle ind til, og du kan selv give dem den smag og udseende som passer til formålet.