Der er mange der mener, at den hvide chokolade minder om almindelig chokolade, hvorfor det også kaldes for chokolade. De to smage kan da også minde meget om hinanden, men i teorien er de vidt forskellige. Forskellen på hvid chokolade og almindelig chokolade Den hvide chokolade er fremstillet af grundingredienserne kakaofedt, mælk, sukker og vanilje. Den almindelige (brune) chokolade indeholder kakaomasse – i modsætning til den hvide, og det er her den store forskel ligger. Det er kakaofedtet der gør, at den hvide chokolade minder om den brune, kakaofedt har den egenskab at det holder sig fast i stuetemperatur, men smelter i munden. Lidt historie Hvid chokolade blev første gang lavet i Schweiz, kort tid efter Første Verdenskrig. Vi skal dog langt på op i tiden, før den for alvor blev populær. I 1984 begyndte Nestlé at distribuere den hvide chokolade, i dette år lancerede de ”Alpine White Chocolate bar” der kombinerede hvid chokolade og mandler. Lækkert og anderledes Den hvide chokolade er super lækker og kan bruges som et velsmagende alternativ til almindelig chokolade. Der findes mange anvendelsesmuligheder med hvid chokolade, og lader man fantasien og kreativiteten få frit spil, vil man med garanti kunne kreere nogle super lækre desserter og kager med den hvide chokolade som hemmelig ingrediens. Det kan du bruge hvid chokolade til Foruden at nyde den som den er, kan den hvide chokolade bruges i utallige opskrifter til desserter og kager. Prøv eventuelt at skifte den almindelige chokolade ud med den hvide i din yndlings chokoladekage opskrift. På Internettet kan du finde masser af gode og spændende opskrifter med den hvide chokolade. Ønsker du ikke at følge en opskrift, er det bare at springe ud i det, det kan næsten ikke gå galt når man bare bruger de rette ingredienser, sunde fornuft, kreativitet samt smagsløg.